Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

BAŞKAN ERDEM; “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BAŞKAN ERDEM; “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BAŞKAN ERDEM; “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”

BASKAN ERDEM; “TARIHIMIZE SAHIP ÇIKIYORUZ”

 

Ceyhan Belediyesi, ilçenin tarihi degeri, sifali çamuru ve suyuyla ünlü, atil durumdaki Kokar’a sahip çikarak temizlik çalismalarina basladi.

 

Ceyhan’in en önemli degerleri arasinda bulunan ve yerli, yabanci turistlerin sifa bulmak için geldigi kaplica niteligindeki çamur ve kükürtlü suyu ile ün kazanan Kokar’i tekrar eski ihtisamina kavusturmak amaci ile Büyüksehir Belediyesi ve Ceyhan Belediyesi ekipleri tarafindan temizlik çalismalarina baslandi.

 

KADERINE TERK EDILMISTI

Ceyhan’a 17 kilometre mesafede Yilankale eteklerinde dagin altindan kaynayan kükürtlü su ve çamuru ile önemli bir konuma sahip olan Kokar, yillar önce cazibe merkezlerinden bir tanesiyken uzun yillardir bakimsizliktan kullanilmaz hale geldi. Yosunlarla kaplanan Kokar’in kaynayan gözleri kaya parçalari ve atiklarla kapandi, kurbagalar ve sazliklarin olusturdugu atil alan haline dönüserek kaderine terk edildi.

 

TEMIZLIK ÇALISMALARI BASLADI

Vatandaslarin sikayetleri  ve bu sikayetlerin yerel medyada genis yer bulmasinin ardindan harekete geçen Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, baskan yardimcilari ve ekibi ile bölgede inceleme yapti. Ceyhan’in tanitimina önemli katkilar saglayacak Kokar’in temizlik çalismalari baslatilirken,  alana sahip çikmak ve proje üretmek için gerekli resmi  yazismalarin basladigini dile getirdi. Ceyhan Belediyesi ve Büyüksehir Belediyesi ekipleri tarafindan harabeye dönen havuz ve çevresinin islah çalismalari baslatildi, kaya parçalari ile su kaynayan gözler açilarak temizlendi.

 

ERDEM; “KOKAR, ADANA IÇIN BÜYÜK ÖNEME SAHIP”

Gerekli yasal yazismalarin sürdügünü belirten Baskan Hülya Erdem; “Ceyhan’in en önemli degeri sifali Kokar’in içler acisi hali bizi derinden üzüyor. Yapilan arastirmalarla bir çok hastaliga sifa oldugu kanitlanan çamuru ve sifali suyu ile Türkiye’de esi benzeri zor bulunan Kokar’i eski günlerdeki ihtisamina kavusturmak için proje hazirlayacagiz. Bizlerden destegini esirgemeyen basta Adana Büyüksehir Belediye Baskanimiz Zeydan Karalar’a tesekkür ediyorum. Ceyhan’i önemseyen Zeydan Baskanimiz Adana’ya yerli ve yabanci turistlerin gelmesi için büyük öneme sahip bu alandaki çalismamizda tüm ekip ve ekipmanlari ile çalismalarimiza önemli katkilar sagladilar. Kokar, sit alani oldugu için su an  çok müdahale sansimiz  yok. Vatandaslarimizin istegi üzerine temizlik çalismalari yapiyoruz. Sayin valimiz ve yetkili makamlarin da izni ile Kokar’i bu içler acisi halinden kurtarmayi hedefliyoruz.  Vatandaslarimizin havuzunda yüzerek sifali çamurundan sürecegi, etrafinda yapilacak  islah çalismalari sonucunda  piknik yapabilecekleri, yerli ve yabanci turistlerin büyük ilgisini çekecek, bir alan  olusturmayi hedefliyoruz. Ceyhan’in tarihi bizim için çok önemli, tüm degerlerimize sahip çikmak adina elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandi.



  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.1 ° / 19.2 ° Güneşli